Otvorene prijave za peto natjecanje Croatia Effie 2014

Natječaj za najučinkovitije agencije, oglašivače i kampanje u protekloj godini. Ovogodišnje natjecanje donosi brojne novosti kako bi se osiguralo da samo najbolji i najučinkovitiji radovi osvajaju nagrade.

U nedjelju, 1. prosinca 2013. službeno se otvaraju prijave za peto izdanje prestižnog marketinškog natjecanja Effie Croatia 2014. koje nagrađuje agencije, oglašivače i kampanje koje su postigle izniman tržišni uspjeh temeljen na učinkovitosti i strateškom promišljanju komunikacija. Hrvatsko natjecanje Effie organizira HURA (Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje) prema svjetskoj licenci Effie Worldwide organizacije.

Od mnogih novosti i unaprjeđenja koje donosi ovogodišnje izdanje natjecanja najvažnije su one iz domene rada žirija. Naime, od ove godine Effie ocjenjivanje provest će se u dva kruga s dva različita sastava žirija za svaki krug kako bi se osigurali što objektivniji rezultati. Novost je i Effie obrazac za prijavu s detaljnim pitanjima u određenim segmentima i manjim prostorom dostupnim za odgovore što će pomoći jasnijem uvidu u radove i kvalitetnijim odlukama žirija, a sve prema uzoru na svjetsko natjecanje. Kako bi sudionici natjecanja imali dovoljno vremena za prezentaciju svojih projekata žiriju, prijave će biti otvorene čak četiri mjeseca.

Kao i do sada Effie žiri će tijekom prijavnog perioda proći posebnu edukaciju koja uključuje stručnu podršku svjetskog konzultanta za Effie i Nielsenov pregled stanja tržišnih kategorija, čime se osiguravaju kvalitetne odluke te izbor pobjednika u skladu sa svjetskim normama.

Na natjecanju Croatia Effie 2014 mogu sudjelovati radovi i kampanje koji su se provodili u Hrvatskoj u periodu od 1. srpnja 2012. do 31. prosinca 2013. godine, a proglašenje dobitnika održat će se u sklopu nacionalnog festivala oglašavanja Dani komunikacija sredinom svibnja. Projekti koji su počeli prije navedenog perioda ili su završili naknadno također će moći sudjelovati, ako su se barem dijelom provodili u zadanom periodu i ukoliko postoje podaci koji se odnose na kvalifikacijski period.

Sve informacije o natjecanju Effie i načinu prijave od ove godine će biti dostupne na novim internetskim stranicama www.effie.hr koje će služiti kao nova temeljna platforma Effie natjecanja u Hrvatskoj.