o natjecanju

Već petnaest godina natjecanje Effie autentično živi svoj slogan Ideje koje djeluju, a domaća marketinška industrija izdvaja projekte, agencije i oglašivače koji su se svojim tržišnim rezultatom izdigli iznad ostalih.

Effie je središnja marketinško-poslovna inicijativa u Hrvatskoj i svijetu koja promiče nezaobilaznu povezanost između marketinških aktivnosti i tržišnih rezultata. Ova prestižna nagrada krajnji je dokaz i priznanje koje se na nacionalnoj razini dodjeljuje najboljim agencijama i oglašivačima za izvanredno tržišno komuniciranje u segmentima kreativnosti, strategije i postignutih rezultata.

Nagrada Effie dodjeljuje se za najznačajnija postignuća u tržišnim komunikacijama pod sloganom Ideje koje djeluju, što znači da se osim kreativnosti nagrađuju i učinkovitost te strateško promišljanje kampanja. Učinkovite marketinške kampanje su one koje osiguravaju povrat uloženih sredstava, a važnost učinkovitog komuniciranja svakim je danom sve veća budući da su ulaganja smanjena radi čega je sada važnije nego ikad da se budžeti ne troše uzaludno i na krivi način.

Od 1968., od kada se dodjeljuju, nagrade Effie postale su međunarodni simbol marketinške učinkovitosti. Uz Global Effie i Euro Effie, nagrade se dodjeljuju i na nacionalnoj razini u četrdeset devet zemalja na svijetu. Godine 2009. i Hrvatska se pridružila tom globalnom projektu. Više na www.effie.org i www.effie-europe.com.