Otvaraju se prijave za Croatia Effie 2019.

Deset godina natjecanje Effie autentično živi svoj slogan Ideje koje djeluju!

U subotu, 15. prosinca otvaraju se prijave za natjecanje koje slavi učinkovitost marketinške komunikacije – Croatia Effie 2019. koji i dalje prati najviše svjetske standarde. Otvaranjem prijava zabilježeno je deset godina Effie natjecanja u Hrvatskoj.

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

U nastojanju da se svake godine unaprijedi natjecanje i njegova kvaliteta ove godine će se u Hrvatskoj, sukladno međunarodnoj praksi, prijave vršiti putem službenog softvera. Riječ je o novom, provjerenom i nadasve funkcionalnom sustavu ­Effie Worldwidea koji će uvelike olakšati proces prijave u skladu sa svjetskim praksama. HURA poziva sve prijavitelje da prouče pravilnik i na vrijeme krenu pripremati svoje prijave. Ove godine novost je da je uveden i dodatni, treći rok, čime se rok prijava neće produživati već će finalno biti zatvoren s 21. veljače 2019. godine.

Datumi prijava su sljedeći:

16. – 28. 1. 2019. rani prijavni rok
29. 1. – 9. 2. 2019. redovni prijavni rok
10. 2. – 21. 2. 2019. kasni prijavni rok

Ovogodišnji žiri bit će višestruko proširen brojem iskusnih članova, a nastavno na prošlogodišnju praksu, prijavitelji će i ove godine moći zatražiti opisne komentare te feedback s inputima za unaprjeđenje budućih prijava.

Oglašivači ističu Croatia Effie kao najvažniju strukovnu nagradu u industriji, rangirajući ju čak i ispred Cannesa (Ipsos istraživanje 2016.), a Effie je daleko poznat pod sloganom Ideje koje djeluju.

Važno je spomenuti da projekti koji su na prošlogodišnjem natjecanju konkurirali u kategoriji Dugoročna učinkovitost, ove godine to ne mogu učiniti.