Effiejevo natjecanje 5 for 50 otvoreno je za najefikasnije diljem svijeta; pozivaju se hrvatski brendovi da ispričaju svoje priče

Effie vjeruje u to da je efikasnost dinamičan i evolucionistički proces – a upravo zato dodjeljuje nagradu 5 for 50 koja će proslaviti rad vodećih brendova diljem svijeta koji nas sve inspiriraju.

Već 50 godina Effie slovi kao vodeći globalni autoritet za mjerenje marketinške efektivnosti. U sklopu proslave velike obljetnice strukovne efektivnosti dodijelit će se nagrada 5 for 50 kojom će se nagraditi pet najefektivnijih i najinspirativnijih brendova tijekom posljednjih 50 godina – one koji su svoj uspjeh učinili konstantom u svijetu koji se neprestano mijenja. Nagrada je namijenjena brendovima diljem Effiejeve globalne mreže, a ne samo globalnim brendovima. Sve se natjecatelje u jednom aspektu promatra jednako – bez obzira na budžet, cilj ili lokaciju – nagrađuju se ideje koje djeluju. Pobjednici ovoga globalnog natjecanja u svojim će prijavama morati pokazati da su se najefikasnije prilagodili tržištu, ostali relevantni te nizali kontinuirane uspjehe. Prijave za sve brendove koji se prepoznaju u ovom opisu otvorene su do 22. veljače 2019.

Brendovi koji žele postati natjecatelji moraju imati više od jedne osvojene nagrade Effie tijekom više od jedne godine, bez obzira na to kada su i u kojoj zemlji nagrade osvojene. Natjecanje za nagradu 5 for 50 otvoreno je lokalnim i regionalnim brendovima, kao i globalnim brendovima unutar lokalnih tržišta. Primjerice, sasvim je prihvatljivo da tim Burger Kinga iz Kostarike prijavi svoju efikasnu priču, kao i njihovi kolege iz poljskog ogranka Burger Kinga. Važno je i napomenuti da nagrade koje su osvojene ne moraju biti osvojene za istu kampanju, nego moraju pripadati jednom brendu.

Nagrada 5 for 50 organizirana je povodom Effiejeve proslave 50. rođendana te je prilika za osvrt na uspješne kampanje koje su podizale ljestvicu u struci tijekom vremena, ali i za pogled u budućnost Effieja. Organizatori se izrazito vesele najefikasnijim pričama hrvatskih strukovnjaka. Više detalja o ovoj posebnoj nagradi možete pronaći na poveznici; sve o uvjetima prijave možete pronaći ovdje, a prijavni materijali nalaze se na poveznici. Sve novosti o natjecanju i dodjeli nagrada možete pratiti na www.effie.org.

Ujedno podsjećamo na to da smo ušli u kasni prijavni rok natjecanja Effie Croatia Awards 2019. Prijaviti se možete do 21. veljače.