Otvorene prijave za nove kategorije Effie Award Europea

Effie Awards Europe otvorio je prijave za dvije nove kategorije: – Marketing & Business Solutions i Best of the Best Europe.

Effie Awards oglašivači i agencije globalno prepoznaju kao istaknutu nagradu u industriji koja prepoznaje sve oblike marketinške komunikacije koje doprinose uspjehu branda. U čast velikoj 50. obljetnici Effieja, Effie Europe predstavio je posebnu kategoriju natjecanja – Best of the Best Europe – koja će odati priznanje najefektivnijim marketinškim pothvatima u Europi. Na Best of the Best Europe mogu se prijaviti svi projekti koji su osvojili zlatni Effie u Europi 2018. godine.

Uvedena je još jedna nova kategorija – Marketing & Business Solutions – koja će nagrađivati akcije i poslovne ideje koje su imale izrazito pozitivan utjecaj na marketinško pozicioniranje brenda, proizvoda ili usluge. U ovoj je kategoriji moguće prijaviti aktivnosti poput primjerice mijenjanja pakiranja proizvoda (i izgleda i veličine), predstavljanja programa lojalnosti ili promjena u programima lojalnosti; korištenja modernih tehnologija za unapređenje prodaje i slično. Više informacija o ovoj kategoriji možete pronaći na poveznici.

Konačni rok za predaju prijava za kategorije Best of the Best Europe i Marketing & Business Solutions jest 31. srpnja 2019. Prvi je prijavni rok do 25. svibnja, a drugi do 1. srpnja, a detalje o rokovima za prijave te iznosima participacije možete pogledati ovdje. Žiriranje će se održati u rujnu, a pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli nagrada u Bruxellesu 15. listopada 2019.

Effie Awards Europe organizira European Association of Communications Agencies (EACA) u suradnji s Facebookom, Googleom, Procter & Gambleom, The European Publishers’ Councilom, WARC-om, platformom Adforum.com, Nielsen, creativebriefom & Viva Xpress Logisticsom.

Naslovna fotografija: Igor Šoban/PIXSELL