Effie Worldwide pokreće nagradu za najučinkovitiju ideju na svijetu

Effie Worldwide, istaknuta organizacija industrije tržišnog komuniciranja, pokreće inauguralnu nagradu Global Best of the Best Effie Awards, koja slavi najučinkovitije marketinške kampanje na svijetu.

Za ovu prestižnu nagradu mogu konkurirati svi dobitnici zlatnih Effie statua i Grand Prixa s nacionalnih i regionalnih natjecanja Effie 2019, uključujući i dobitnike Effie Croatia. Oni se imaju priliku natjecati na svjetskoj razini za titulu najboljeg od najboljih u marketinškoj učinkovitosti te osvojiti najprestižniju nagradu od svih – Global Grand Effie Award.

Kako bi se prijavili, dobitnici zlatnih i Grand Prix statua svoj pobjednički projekt prema predlošku Effie Worldwidea trebaju prevesti na engleski jezik. Prijava pritom zahtijeva nekoliko dodatnih informacija o lokalnom tržištu, a mijenjanje projekta nije dopušteno. Prijavitelji će morati priložiti kopiju originalne prijave s lokalnog natjecanja.

Žiriranje će se provesti u dvije faze – najprije će članovi žirija, koji čine vodeći svjetski oglašivači iz najboljih globalnih agencija, brendova, medija i tehnoloških kompanija, odrediti finaliste i pobjednike u više od 20 kategorija. Zatim će žiri proglasiti jednog glavnog pobjednika koji će odnijeti nagradu Global Grand Effie Award.

Vineet Mehra, predsjednik Odbora Effie Worldwidea i globalni direktor marketinga Walgreens Boots Alliancea, izjavio je: Više od 50 godina osvajanje Effieja predstavlja globalni simbol uspjeha kojim se slavi marketinški rad koji je kreativan, hrabar, inspirativan i, naravno, učinkovit. U našem globaliziranom svijetu najbolji i najučinkovitiji marketing nadilazi granice jer se ljudi iz različitih dijelova svijeta i različitih kultura mogu poistovjetiti s našom misijom. Global Best of the Best Effie nagrade predstavljaju najveće priznanje učinkovitosti na svijetu.

Rok za prijavu vaših pobjedničkih projekata je 31. ožujka 2020. godine. Pobjednici će biti proglašeni u rujnu u Londonu, što ćete moći popratiti putem live streama. Za više informacija posjetite www.effie.org.