Predstavljen žiri natjecanja Effie Awards Europe 2021

EACA je objavila popis članova žirija za ovogodišnje izdanje natjecanja Effie Awards Europe.

Effie je globalni forum koji postoji kako bi vodio, inspirirao i zagovarao praksu i praktičare marketinške učinkovitosti. Nagrade su otvorene svim agencijama i brandovima koji žele biti prepoznati za svoje najefikasnije marketinške napore kojima su načinili razliku i postigli realne, mjerljive rezultate.

Ovogodišnjim žirijem predsjedavaju klijentica i čelnik agencije: Claire Miller (Global Head of Strategy u Lego Agency, Lego Group) i Vincent Garel (Executive Vice President u TBWA\Groupe).

Jako sam uzbuđena što sam odabrana da predsjedavam ovogodišnjim Effie Awards Europe, u kojem mogu raditi s nizom talentiranih individualaca iz cijele industrije. Veselim se uranjanju u prošlogodišnje strateške radove i ideje te vođenju bogatih razgovora i debata s kolegama iz žirija, rekla je Claire Miller.

Vincent Garel komentirao je: Efikasnost je istinski test onoga što se događa kada najpametnije komunikacijske strategije i najbistrije kreativne ideje susreću stvarni svijet. To je jedini test koji je važan. Efikasnost je najbolja prečica za definiranje sposobnosti komunikacija da mijenja svijet mijenjajući vjerovanja, stavove i ponašanja. Oduševljen sam što predsjedavam ovim izdanjem Effie Europe 2021 i ne mogu dočekati da otkrijem kako su se oglašivači i agencije dokazali u jedinstvenim izazovima našeg doba.

Članovi žirija gledaju širok spektar kvaliteta u svakoj kampanji te ocjenjuju prijave na prvo mjesto stavljajući tržišnu komunikaciju kao ključ uspjeha kampanje. Te su kvalitete sažete u četiri kategorije: strateški izazovi, kreativna strategija, oživljavanje ideje i efikasnost.

Ovogodišnji žiri sastoji se od gotovo 100 profesionalaca iz 24 europske zemlje koji će odrediti pobjednike 2021. Podsjećamo, čak pet stručnjakinja – Iva Ančić, Dunja Delić, Tatjana Munjas, Alina Radusin i Ines Umićević – predstavlja Hrvatsku u ovom prestižnom žiriju.

Prvi se krug žiriranja odvija od 30. rujna do 14. listopada. Finalni krug žiriranja zakazan je za 13. i 14. listopad (za Best of Europe) i 2. i 3. studenog (za kategorije Multi-market i Positive Change) i moderirat će ih Claire Miller i Vincent Garel. Žiri Grand Effieja sastat će se 22. studenog kako bi odabrao ovogodišnji najbolji prijavljeni rad, a moderirat će ga Sven Huberts  (Global Head of Design & Innovation, Dentsu International & Isobar’s Global Managing Partner). Pobjednici će biti proglašeni na online Effie Europe Awards Gala večeri 1. prosinca. Provjerite cijeli popis žirija.

Natjecanje Effie Awards Europe organizira The European Association of Communications Agencies (EACA) u suradnji s tvrtkama Procter & Gamble, The European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA), The European Publishers’ Council, Adforum.com i Viva Xpress Logistics.

Dodjelu nagrada Effie u Hrvatskoj organizira HURA, a oglašivačima je to najvažnije natjecanje u domaćoj industriji tržišnih komunikacija.

Naslovna fotografija: Jurica Galoić/PIXSELL