Za nama je uspješno održan seminar o pisanju kvalitetne Effie prijave, a svi prijavitelji mogu ga pogledati online

Kako napisati kvalitetnu prijavu, na koje novosti treba obratiti pažnju i čime se istaknuti među prijaviteljima neke su od korisnih i zanimljivih tema ovogodišnjeg seminara za Effie prijavitelje.

Dobro je poznato kako put do osvajanja nagrade započinje kvalitetnom prijavom, stoga su svi natjecatelji i oni koji će to tek postati imali prilike čuti korisne savjete o pisanju Effie prijave. Edukacija Effie Awards Croatia održana je 21. prosinca 2022., a u ulozi predavača našli su se marketinški stručnjaci i članovi Effie Organizacijskog odbora Mario Fraculj, Ante Šalinović i Vanja Vaniček te članica žirija natjecanja Dina Dretvić. Središnje teme bile su:

  • koncept i ciljevi natjecanja Effie, formalni aspekti prijave i novosti u prijavnici
  • izazov, tržišni kontekst, ciljevi, insight – zašto je važno dobro definirati ciljeve i povezati ih s tržišnim kontekstom
  • analitički dio – argumentacije pomaka, tržišnih udjela, kako napraviti dobru i uvjerljivu argumentaciju te vjerodostojno prikazati podatke
  • iskustvo i savjeti izrade dobrih prijava uz primjere s ranijih izdanja natjecanja.

Tijekom 90-minutnog izlaganja sudionici su imali prilike čuti zapažanja i komentare iskusnih predavača kako bi što bolje prezentirali efikasnost vlastitih marketinških projekata na ovogodišnjem izdanju natjecanja. Za vrijeme trajanja prijavnog perioda snimka edukacija bit će dostupna online, a na službenoj Effie Worldwide web stranici nalaze se primjeri case studyja (primjer 1 i primjer 2).

Na natjecanje mogu biti prijavljeni projekti i kampanje koji su se provodili u Hrvatskoj od 1. 9. 2021. do 15. 2. 2023. godine.

Za više informacija o natjecanju pratite službenu web stranicu Effie Awards Croatia natjecanja.

Naslovna fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL