U radu žirija prestižnog natjecanja Effie Awards Europe 2023 sudjeluje čak sedam hrvatskih stručnjaka

Natjecanje Effie Awards Europe 2023 za cilj ima ujediniti europsku marketinšku zajednicu, a u selekciji najboljih projekata iz Europe hrvatsku će marketinšku industriju predstavljati niz istaknutih imena: Nikolina Bradić Belobrajdić, Nikša Farac, Ružica Račić Mršo, Nikola Žinić, Zvonimir Seki, Vanja Vaniček i Rajna Cuculić.

Europska udruga društava za tržišno komuniciranje (EACA) i Effie Awards Europe objavili su popis marketinških lidera koji će odabirati najefikasnije od marketinških projekata u Europi. Effie Awards Europe 2023 bilježi značajan skok u broju hrvatskih predstavnika u žiriju u odnosu na prethodne godine, što svjedoči o domaćoj stručnosti, ali i rastućoj važnosti hrvatske industrije tržišnog komuniciranja.

Hrvatski će stručnjaci žirirati u sve tri velike kategorije: Best of Europe, Multi-market i Positive Change, a ocjenjivanje marketinških projekata provodit će se u dva kruga. U žiriranju prvoga kruga kategorija Multi-market i Positive Change svoje će stručne stavove dati Nikolina Bradić Belobrajdić (Brand and Campaign Manager, Fortenova grupa) i Nikša Farac (Marketing Director, Kraš), dok će Ružica Račić Mršo (Marketing Director, HEINEKEN Croatia) sudjelovati u donošenju odluka drugoga kruga u istim kategorijama. Ovi iskusni marketinški stručnjaci svoje su vještine višestruko iskazali u odlučivanju o najefikasnijim hrvatskim projektima.

O najboljim projektima kategorije Best of Europe u prvom će krugu odlučivati, među kolegama iz Europe, Nikola Žinić (Co-Chairman and Chief Creative Officer, Bruketa&Žinić&Grey) i Zvonimir Seki (Chief Marketing Officer, Franck). Vanja Vaniček (Director of Marketing, Customer Experience & Communications, E.ON Hrvatska) i Rajna Cuculić (Director, GroupM), sudjelovat će u žiriranju drugoga kruga. Riječ je ujedno o članovima organizacijskoga odbora hrvatskoga izdanja natjecanja Effie, koji su se ranijih godina svojom stručnošću isticali i u žiriranju na domaćim, ali i europskim natjecanjima.

Čak 150 članova žirija iz 24 europske zemlje procjenjivat će širok spektar kvaliteta svake kampanje kako bi odredili koje će od njih postati finalistima te osvojiti nagradu. Članovima iz Hrvatske, ali i ostatku žirija, čestitamo i želimo produktivan ocjenjivački proces i kvalitetno iskustvo žiriranja. Popis žirija u cijelosti dostupan je na poveznici.

Effie Awards svjetska je nagrada tržišnog komuniciranja koja se dodjeljuje najučinkovitijim projektima iz cijeloga svijeta. Dodjelu nagrada Effie u Hrvatskoj na Danima komunikacija organizira HURA, a domaćim je oglašivačima to najvažnije natjecanje u industriji tržišnih komunikacija.