Nova Effie Europe sezona je pred nama!

Međunarodno Effie Europe natjecanje godinama nagrađuje najefikasnije projekte, a ni ova godina nije iznimka. Projekti će uskoro trebati biti finalizirani jer je prvi rok za prijavu 31. srpnja 2023.

Ovogodišnje se izdanje natjecanja razlikuje jer su uvedene nove kategorije koje odražavaju izazove s kojima su se timovi suočili ove godine. Dvije nove kategorije su Government & Public Service te Seasonal/Current Events. Cijeli popis kategorija možete pronaći na poveznici.

Natjecatelji se mogu prijaviti u tri skupine: Multi-market, Positive Change i Best of Europe. Ove će godine u žiriranju sudjelovati čak sedam članova s hrvatske marketinške scene. Ova je čast pripala Nikolini Bradić Belobrajdić, Nikši Faracu, Ružici Račić Mršo, Nikoli Žiniću, Zvonimiru Sekiju, Vanji Vaniček i Rajni Cuculić.

Žiri će ocjenjivati prijavljene projekte u dva kruga – u rujnu i listopadu. Na čelu žirija koji broji 150 članova iz čak 24 europske države ove se godine nalaze Ayesha Walawalker (Chief Strategy Officer, Mullenlowe Group UK) i Catherine Spindler (Deputy CEO, LACOSTE).

Prvi rok za prijavu je 31. srpnja, a zadnji je rok 22. rujna 2023. Pobjednici će biti proglašeni na Danu Effija u Bruxellesu 5. prosinca 2023. Taj dan uključuje žiriranje, Forum efikasnosti i svečanu dodjelu nagrada.