Otvoren je redovni prijavni rok natjecanja Effie – prijavite svoje najefikasnije projekte!

Business-to-Business, Brand iskustvo i Data-Driven nove su kategorije natjecanja Effie Awards Croatia, koje slavi najefikasnije u industriji, a velika je novost ovogodišnjega izdanja i produljeni kvalifikacijski period.

Natjecanju Effie Awards Croatia, središnjoj marketinško-poslovnoj inicijativi u Hrvatskoj i svijetu koja promiče nezaobilaznu povezanost između marketinških aktivnosti i tržišnih rezultata, već je niz godina misija osnažiti i proslaviti projekte koji su u ovoj brzorastućoj industriji nastavili podizati letvicu svojom efikasnošću te unaprjeđivati standarde marketinške industrije. S tim ciljem nastavlja djelovati i u svom 15. izdanju te se vraća s važnim novostima za domaće komunikatore. Rani je prijavni rok već završio, a zato je 21. studenog otvoren redovni prijavni rok koji će trajati čak mjesec dana, sve do 20. prosinca 2023.!

Posebna su novost tri nove natjecateljske kategorije, kojima će Effie nastaviti pomno bilježiti tržišna previranja: Business-to-Business vrednovat će marketinške aktivnosti tvrtki usmjerene na poslovanje s drugim tvrtkama, što uključuje marketinške aktivnosti za bilo koju vrstu proizvoda ili usluga u bilo kojem segmentu tržišta; Brand iskustvo kategorija je posvećena komunikacijskim aktivnostima kojima se uspješno postiglo iskustvo brenda (brand experience) izvan granica tradicionalnog oglašavanja; dok će kategorija Data-driven nagraditi kampanje bazirane na primjeni podataka i tehnologije u svrhu utvrđivanja kako pravoj publici poslati pravu poruku u pravom trenutku.

Ovogodišnji kvalifikacijski period dulji je za čak šest mjeseci nego ranije i obuhvatit će efikasne projekte realizirane od 1. veljače 2022. do 4. siječnja 2024., dok će u kategoriji Dugoročna učinkovitost, koja se usmjerava na kontinuitet marketinškoga uspjeha projekta, moći sudjelovati projekti i kampanje koji su se provodili u Hrvatskoj od 1. veljače 2021. do 4. siječnja 2024. Dugi prijavni periodi natjecateljima će omogućiti proučavanje prijavnice, kvalitetnu pripremu materijala i pisanje prijave koja će uroditi zlatnom, srebrnom ili brončanom statuom.

Prijave su u tijeku, a pravilnik sa svim detaljima procesa prijave te relevantne informacije o natjecanju pronađite na www.effie.hr.