Kategorija: Dugoročna učinkovitost

Grand Prix + ZlatoŽuja je zakon (2015-2017)

Ožujsko pivo je lider na tržištu piva u Hrvatskoj sa preko 120 godina iskustva, ulaganja u kvalitetu i brend. Jedino je pivo kojem su sami potrošači dali nadimak – Žuja. Ključni izazov za Žuju jest kako povećati udio na tržištu u sve konkurentnijem okruženju sa sve zahtjevnijim potrošačima i kupcima te u uvjetima kada je već dulje vrijeme indikator uspješnosti brenda na povijesno visokim razinama. Zahvaljujući timskom radu svih uključenih te konzistentnoj dugoročnoj koumunikaciji prodajni i image rezultati su višestruko premašili zadane ciljeve.

BREND: Ožujsko pivo

OGLAŠIVAČ: Zagrebačka pivovara

AGENCIJA: BBDO Zagreb

MEDIJSKA AGENCIJA: Universal McCann

OSTALE AGENCIJE: Degordian, Pragma komunikacije

INDIVIDUALNA PRIZNANJA

FinalistDobra strana konzistentnih komunikacija

Argeta je s naglaskom na racionalne argumente uvjerila većinu potrošača koje se na taj način moglo uvjeriti. Argetina istraživanja su pokazala da za rast više nije dovoljno da potrošači shvaćaju zašto Argeta, nego to trebaju i osjetiti.
Tako je Argeta u samo središte komunikacije stavila tople osjećaje uživanja uz nju i ostvarila trenutke sreće koji ciljnoj grupi nedostaju. Sa sloganom: ”Kako je ti najviše voliš?” poticali smo dijalog sa potrošačima, te nam je emocionalni govor omogućio stvoriti priče koje su privukle širi krug publike.

BREND: Argeta

OGLAŠIVAČ: Atlantic Grupa

AGENCIJA: Publicis One, Luna\TBWA

MEDIJSKA AGENCIJA: Promedia group

OSTALE AGENCIJE: Valicon Ljubljana, Agencija 101

INDIVIDUALNA PRIZNANJA

FinalistIskreno vino

Dani proizvodnje satkani su od stotina lijepih i manje lijepih priča koje obitelj Matković čine ponosnima na vina koja stvaraju za sve iskrene, ljudske trenutke koje ćete uz njih doživjeti. Bez velikih riječi, šarenih etiketa i blještavih reklama, za njih je to život – iskrena posvećenost kreiranju dobrih vina. Možda baš zato vina Matković imaju neobjašnjivu moć. Inspiriraju na neke male, nikad izgovorene istine, koje su, kao i Iskrena vina, najljepše navrh jezika.

BREND: Iskrena vina Matković

OGLAŠIVAČ: OPG Josip Matković

AGENCIJA: Señor

INDIVIDUALNA PRIZNANJA