Zagrebačka pivovara i BBDO Zagreb osvojili Effie Grand Prix na prvom online proglašenju pobjednika

Effie se u Hrvatskoj već 11 godina dodjeljuje najboljim agencijama i oglašivačima za izvanredno tržišno komuniciranje, a u teškim razdobljima poput ovoga izrazito je važan način na koji inspirira i potiče komunikacijsku industriju na oblikovanje pozitivne svijesti javnosti – zato su, nakon proglašenja pobjednika MIXX-a i IdejeX u četvrtak, koja su dosegnula više od 10 000 pogleda, uživo na Facebooku u petak proglašeni i pobjednici Effieja.

U petak 17. travnja na Facebook stranici Dana komunikacija uživo su proglašeni najbolji projekti natjecanja Effie, koje slavi učinkovitost marketinške industrije. Grand Prix i zlatni Effie osvojio je projekt Ostajemo di smo Zagrebačke pivovare te agencije BBDO Zagreb, a u projektu su sudjelovale i agencije Universal McCann te Degordian.

Uz dobitnike Grand Prixa, zlatno je Effiejevo priznanje osvojio i projekt Boli me Pipi oglašivača Pipi Beverages te agencije Imago Ogilvy, a na projektu je surađivala i agencija Drap. Zlatni je Effie zaslužio i projekt Unlimited obitelj Hrvatskog Telekoma te agencije McCann Zagreb, a na projektu su radile i agencije Degordian te Pro Media Group.

Srebrna priznanja Effie Croatia 2020 ove će godine biti upućena na adrese oglašivača Tele2 i agencije Imago Ogilvy za projekt Pokućni internet, a u stvaranju su sudjelovale i agencije Media Polis, iProspect, Riba ribi grize rep i Drap. Srebrno Effiejevo priznanje dobio je i projekt Povratak klijenta Erste bank te agencija Utorak i BBDO Zagreb, a na projektu su radile i agencije 404 te MediaCom Zagreb.

Sljedeći su projekti nagrađeni brončanim Effiejem: Prilika života klijenta Iskon internet te agencije Señor, a na projektu su sudjelovale i agencije Pro Media Group te 404; Samo opušteno! oglašivača Jamnica Plus te agencije PINK MOON uz suradnju s agencijom Pro Media Group; Veliki hrvatski naivci CARNET-a te agencije Señor, u čijem su radu sudjelovali i Vedran Klemens, Marin Balaić i Dubravko Robić; Žuja za tate 2 Zagrebačke pivovare te agencije BBDO Zagreb uz sudjelovanje agencija Universal McCann i Degordian.

Unatoč okolnostima koje su svijet zadesile tijekom prethodnih mjeseci, za izvrsne marketinške ideje, koje su pritom odlično realizirane, na tržištu uvijek ima mjesta. To pokazuje i okupljanje domaćih i regionalnih stručnjaka – nakon dva proglašenja dobitnika prve večeri koja zajedno broje gotovo 10 000 pogleda iz Hrvatske i regije, druga večer bila je rezervirana za proglašenje pobjednika Effieja te razmjenu mišljenja o projektima na Facebook stranici Dana komunikacija.

Organizatori su čestitali dobitnicima, ali i svim prijaviteljima te poručili da Effieju, kao središnjoj marketinško-poslovnoj inicijativi u Hrvatskoj i svijetu koja promiče nezaobilaznu povezanost između marketinških aktivnosti i tržišnih rezultata, nije važno stoji li na policama privatnih stanova ili agencijskih ureda. Stoga su pozvali na nastavak svih komercijalnih aktivnosti koje se odvijaju skladu s preporukama Stožera civilne zaštite – a posebice na ideje koje djeluju jer će možda baš one potaknuti promjenu te sljedeće godine zasjati na Effiejevu tronu.

Digitalnu izložbu najboljih radova natjecanja MIXX i IdejaX pronađite na poveznici, a najbolje od Effiejevih projekata pronađite ovdje.

Naslovna fotografija: Igor Šoban/PIXSELL