15 godina slavljenja efikasnosti: Effie otvara prijave za najkvalitetnija marketinška ostvarenja u Hrvatskoj!

Business-to-Business, Brand iskustvo i Data-Driven nove su kategorije natjecanja Effie Awards Croatia, koje slavi najefikasnije u industriji, a velika je novost ovogodišnjega izdanja i produljeni kvalifikacijski period.

Natjecanju Effie Awards Croatia, središnjoj marketinško-poslovnoj inicijativi u Hrvatskoj i svijetu koja promiče nezaobilaznu povezanost između marketinških aktivnosti i tržišnih rezultata, već je niz godina misija osnažiti i proslaviti projekte koji su u ovoj brzorastućoj industriji nastavili podizati letvicu svojom efikasnošću te unaprjeđivati standarde marketinške industrije. S tim ciljem nastavlja djelovati i u svom 15. izdanju te se vraća s važnim novostima za domaće komunikatore.

Kada smo pokretali ovaj projekt u Hrvatskoj, mogli smo se samo nadati perspektivi oglašivača, uspjehu kampanja, najvišoj kvaliteti agencijskoga rada i izvanrednim Effie projektima koji će voditi tržište 15 godina u kontinuitetu. Ove godine dižemo letvicu još više, izjavila je Dunja Ivana Ballon, direktorica Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), organizatora ove inicijative, i direktorica natjecanja Effie u Hrvatskoj od prvog dana.

Damir Ciglar, pokretač Effie nagrada u Hrvatskoj, direktor nagrađivane agencije Imago Ogilvy te član Organizacijskog Odbora natjecanja Effie, poručio je: Effie: Great ideas that work. Dovođenje natjecanja Effie u Hrvatsku je očito bila ‘Great idea’ s obzirom ‘that works’ već 15 godina! A jedan je od razloga za dugoročnost i kontinuitet napretka u skladu s tržištem – zato ove godine uvodimo tri nove kategorije! Ne brinite, veći broj kategorija ne znači da će nagradu biti lakše osvojiti. No, najbolji se ne boje izazova, zar ne?

ŠIRENJE TRŽIŠNOG DOSEGA I NOVE PRILIKE ZA MARKETINGAŠE

Posebna su novost tri nove natjecateljske kategorije, kojima će Effie nastaviti pomno bilježiti tržišna previranja: Business-to-Business vrednovat će marketinške aktivnosti tvrtki usmjerene na poslovanje s drugim tvrtkama, što uključuje marketinške aktivnosti za bilo koju vrstu proizvoda ili usluga u bilo kojem segmentu tržišta; Brand iskustvo kategorija je posvećena komunikacijskim aktivnostima kojima se uspješno postiglo iskustvo brenda (brand experience) izvan granica tradicionalnog oglašavanja; dok će kategorija Data-driven nagraditi kampanje bazirane na primjeni podataka i tehnologije u svrhu utvrđivanja kako pravoj publici poslati pravu poruku u pravom trenutku.

PRODULJEN KVALIFIKACIJSKI PERIOD

Ovogodišnji kvalifikacijski period dulji je za čak šest mjeseci nego ranije i obuhvatit će efikasne projekte realizirane od 1. veljače 2022. do 4. siječnja 2024., dok će u kategoriji Dugoročna učinkovitost, koja se usmjerava na kontinuitet marketinškoga uspjeha projekta, moći sudjelovati projekti i kampanje koji su se provodili u Hrvatskoj od 1. veljače 2021. do 4. siječnja 2024.

DUGI ROKOVI I EDUKACIJA ZA PRIJAVITELJE

S obzirom na važnost adekvatne pripreme prijave, nije dug samo kvalifikacijski period – prijavitelji će za pisanje prijava na raspolaganju imati tri mjeseca. Rani će se prijavni rok tako zatvoriti 20. studenog, redovni prijavni rok potrajat će do 20. prosinca 2023., a konačan je rok za prijave 18. siječnja 2024. Dugi prijavni periodi natjecateljima će omogućiti proučavanje prijavnice, kvalitetnu pripremu materijala i pisanje prijave koja će uroditi zlatnom, srebrnom ili brončanom statuom. Sustav za prijave otvara se 10. studenog, a prijavni obrasci već su sada dostupni na službenim stranicama. Prijavitelji će, kao i ranijih godina, moći sudjelovati na edukaciji te poslušati iskustva, smjernice i savjete Effie stručnjaka.

Prijave su u tijeku, a pravilnik sa svim detaljima procesa prijave te relevantne informacije o natjecanju pronađite na poveznici.

Naslovna fotografija: Emica Elveđi/PIXSELL